NK Dogfrisbee op Manege de Hjouwer

HASKERHORNE – Op Manege de Hjouwer wordt zondag 18 november het eerste door Fly ‘em High georganiseerde NK Dogfrisbee gehouden. Vanaf 10:00 uur barst het spektakel los. De toegang is gratis.

Dogfrisbee is een leuke en actieve sport, die samen met de hond wordt beoefend. Er zijn verschillende disciplines; Freestyle en Distance Only.

De Freestyle bestaat uit drie rondes. Namelijk twee Freestyle rondes en één Distance ronde. In de Freestyle wordt gespeeld met meerdere hondenschijven. Gedurende 2 minuten laat men op muziek de geoefende trucjes met de hond zien.

De moeilijkheidsgraad bepaalt het aantal punten. Hoe moeilijker (en goed uitgevoerd) hoe meer punten er toegekend worden.

De Distance Only bestaat uit twee rondes. Hier wordt slechts met één schijf gespeeld. Het veld is ingedeeld in meerdere vakken die elk een aantal punten bevat. Hierin zit ook een bonus zone van één extra punt.

In één minuut tijd moeten er zoveel mogelijk punten verzameld worden. Iedere keer dat de hond de frisbee vangt in een vak met punten, die worden genoteerd. Springt de hond in de lucht en vangt hij de frisbee dan, dan wordt er een halve punt extra toegekend.

Fly ‘em High

Het dogfrisbeeteam Fly ‘em High bestaat in 2013 tien jaar. Op aanvraag verzorgt het team demo’s en workshops, zo ook op evenementen. Natuurlijk worden er ook lessen verzorgd op verschillende locaties, onder andere hier op de manege op vrijdagavond.

“We spelen met veel plezier en enthousiasme met de honden. Niet alleen om het aan te leren, maar om het voor jezelf en de hond leuk te houden. Er wordt niet met druk gespeeld en de veiligheid van de honden houden we hoog in acht.”

Op de wedstrijd zelf is de stand te vinden waar geïnteresseerden terecht kunnen voor eventuele vragen en voor de verkoop van frisbees.

Meer informatie is te vinden op www.flyemhigh.nl.

Bron: Jouster Courant.