Drukke open dag Manege de Hjouwer

HASKERHORNE – De open dag van Manege de Hjouwer, die is gehouden op 31 augustus, is met veel enthousiasme ontvangen bij het publiek. Het was een drukke en gezellige dag.

De dag werd geopend door een paarden chiropractor van Tall Horse die uitlag gaf over wat hij doet. Daarna volgenden vele shows waarin de klanten, verzorgers en andere paardenliefhebbers hun kunsten vertoonden. Daarbij ging het om verschillende carrousels, springen, voltigeren en het mennen. Het geheel werd aan het eind van de dag afgesloten met een grote parade waaraan ongeveer 35 paarden deelnamen.

Naast de shows, die druk bezocht werden, was het in aanwezige strodorp ook goed toeven. Hier kon men terecht voor alles wat met paarden te maken had, maar ook voor leuke cadeaus en een lekker ijsje. Extra gezellig was het in het strodorp door de live muziek, verzorgd door theatergroep Adyrf.

De ponyritjes en het speciaal voor de kinderen oprichtte kinderdorp waren een groot succes. Er zijn vele fantastische stokpaardjes in elkaar gezet. Ook was er voor de kinderen een kleurwedstrijd met als hoofdprijs een privé les bij Manege de Hjouwer. Deze prijzen zijn gewonnen door Maaike van der Goot, Anke Vermaning en Pytsje Hijlkema.

Bron: Jouster Courant.