Vier sterren voor Manege de Hjouwer

HASKERHORNE – Manege de Hjouwer in Haskerhorne heeft voor de eerste keer van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) vier sterren toebedeeld gekregen. De bedrijven die bij de brancheorganisatie zijn aangesloten worden eens in de 2,5 jaar gekeurd op kwaliteit en veiligheid.

Het toekennen van vier sterren aan maneges is volgens Hieke Boersma van Manege de Hjouwer vrij bijzonder. Handels- en africhtingsbedrijven krijgen wel vaker zo’n beoordeling na de ‘sterrenkeuring’. “Verschillende onderdelen van de manege zijn bekeken en beoordeeld. Aan de hand van het aantal punten worden sterren gegeven, waarvan vijf sterren eigenlijk alleen voor echt grote paardencentra zijn weggelegd.” Boersma is trots op de beoordeling. “Een kroontje op ons werk.”

De keurmeester bezocht Manege de Hjouwer afgelopen woensdag. Een dag later werd de beoordeling aan de manege bekendgemaakt. Tijdens de open dag, waar zo’n zeven- tot achthonderd belangstellenden op af kwamen, is de bijbehorende plaquette opgehangen.

Bron: MarrenNijs.nl

Meer informatie over de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra kan je vinden op de website www.fnrs.nl.