Dogfrisbee wedstrijd om Jouster Cup in Manege de Hjouwer

HASKERHORNE – Team Fly ‘em High organiseert een dogfrisbeewedstrijd om de Jouster Cup. De wedstrijd vindt zondag 16 maart plaats in manege De Hjouwer in Haskerhorne.

Het is zondag de eerste dogfrisbee wedstrijd van het jaar. Om 10:00 uur gaat de wedstrijd van start. Aan de wedstrijd wordt deelgenomen door zowel beginnende deelnemers als gevorderden. De combinaties zullen verschillende trucjes laten zien in de Freestyle klasse.

De wedstrijd is verdeeld in 2 disciplines: Freestyle en Distance Only. In de 2 minuten speeltijd krijgt de baas/hond combinatie de tijd om hun geoefende trucjes te laten zien op muziek naar eigen keuze. Hoe moeilijker een trucje is, hoe meer punten toegekend worden. Tevens wordt er gelet op hoe het uitgevoerd wordt, dit telt mee voor de punten.

De andere discipline is Distance Only. Het veld is verdeeld in meerdere vakken met achterin een bonuszone. Elk vak heeft een bepaald aantal punten. Wanneer de hond de schijf vangt in een vak met punten worden deze toegekend. Wanneer de hond in de lucht de schijf vangt, dan wordt er een halve punt extra toegekend.

Team Fly ‘em High neemt zelf deel aan verschillende wedstrijden. De teamleden hebben verschillende hondenrassen waarmee ze met plezier aan wedstrijden deelnemen.

Fly ‘em High verzorgt op aanvraag demo’s en diverse workshops o.a. op evenementen. Er worden tevens lessen verzorgd op verschillende locaties, onder andere in Manege de Hjouwer is op vrijdagavond les.

Bron: Jouster Courant.