Dogfrisbee wedstrijd in Manege de Hjouwer

HASKERHORNE – Voor de derde keer is er morgenochtend vanaf tien uur een dogfrisbee wedstrijd in Manege de Hjouwer. Verschillende honden en baasjes strijden hier om de ‘Jouster Cup’.

De wedstrijd wordt georganiseerd door Fly ‘em High en is de kick off van het dogfrisbee seizoen. Voor Fly ‘em High wordt het komende seizoen extra speciaal, omdat Fly ‘em High dit jaar het tienjarig jubileum viert.

Iedereen is vanaf 10:00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Toegang is gratis. U zult weer verschillende en enerverende combinaties van baas en hond treffen die er een scala aan trucjes zullen laten zien.

Dogfrisbee is een leuke en actieve sport, welke samen met de hond wordt beoefend. Er zijn verschillende disciplines; Freestyle en Distance Only.

De Freestyle bestaat uit 3 rondes. Namelijk 2 freestyle rondes en 1 distance ronde.

In de Freestyle wordt gespeeld met meerdere hondenschijven. Gedurende 2 minuten laat men op muziek de geoefende trucjes met de hond zien.

De moeilijkheidsgraad bepaalt het aantal punten. Hoe moeilijker (en goed uitgevoerd), hoe meer punten er toegekend worden.

De Distance Only bestaat uit 2 rondes. Hier wordt slechts met 1 schijf gespeeld. Het veld is ingedeeld in meerdere vakken die elk een aantal punten bevat. Hierin zit ook een bonus zone van 1 extra punt.

In 1 minuut tijd moeten er zoveel mogelijk punten verzameld worden. Iedere keer dat de hond de frisbee vangt in een vak met punten, die worden genoteerd. Springt de hond in de lucht en vangt hij de frisbee dan, dan wordt er een halve punt extra toegekend.

Bron: Jouster Courant.