Go to Top

Diensten

 • Manegelessen
 • Privélessen
 • Menlessen
 • Aan-/verkoop begeleiding
 • Beleren en corrigeren
 • Pensionstalling
 • Ruiterfitness
 • Kinderfeestjes
 • Ponykamp
 • Evenementen
 • Verhuur vergaderruimte
 • Zaal- en/of bakverhuur

Groepslessen

Van maandag t/m zaterdag geven wij lessen voor zowel IMG_1128 kinderen als volwassenen en deze lessen duren meestal een uur. Kinderen die nog geen ervaring hebben beginnen meestal met een les van een half uur. Tijdens deze lessen leren ze de beginselen van het ponyrijden en als ze zich vertrouwd voelen in stap, draf en galop dan kunnen ze doorstromen naar een uur.

Voor kinderen zijn de kosten van een kwartaalkaart voor half uurtjes (12 lessen + 1 gratis les) € 75,00 en van een kwartaalkaart voor een uur € 130,00. Voor volwassenen zijn de kosten €150,00 per kwartaalkaart. 

Tijdens de lessen is het verplicht om een goedgekeurde veiligheidscap te dragen en laarzen of schoenen (in combinatie met chaps) met een hakje. Een cap kan de eerste keren geleend worden.

In onze ruitershop is het mogelijk een speciale startersset te kopen bestaande uit een rijbroek, rijlaarzen, goedgekeurde veiligheidscap en een zweepje.

Mochten er verder nog vragen zijn, dan kan je contact met ons opnemen of langskomen.

Alle prijzen op deze pagina zijn onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.

Vanaf € 65,- per kwartaalkaart

 

 Privélessen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor privélessen. Zo zijn er onder andere dressuurlessen van beginner tot Z-niveau (Orun Niveau 4), springlessen tot Z-niveau, parcourstrainingen en longeerlessen met de dubbele longe.

Instructrice Maaike de Boer is gespecialiseerd in PaardenRecht (Methode Antoine de Bodt). Deze methode die gebaseerd is op de klassieke rijkunst besteedt als geen andere methode uitgebreid aandacht aan de natuurlijke scheefheid (bijv. links of rechts gebogenheid) van een paard. Een paard blijft zijn leven lang in meer of mindere mate scheef en de juiste omgang met de scheefheid is de kern van de rijkunst en van deze trainingsmethode.

Ook beginners en ruiters die een aantal jaar niet gereden hebben, krijgen de mogelijkheid om de eerste lessen in alle rust het rijden te leren of te herontdekken.

Tijdens parcourstraining krijg je begeleiding tijden het parcoursverkennen, losspringen en het parcours rijden. Dit is ook zeer goede methode om een groen paard op te leiden voor wedstrijden.

 

 

Vanaf € 12,50 per half uur met eigen paard of pony

Menlessen

De menvereniging traint van 1 oktober tot 1 april elke maandagavond in de grote binnenhal. Er worden ook regelmatig wedstrijden gehouden zoals kegelrijden endressuurwedstrijden.

 

 

menlessen

Aan-/verkoop begeleiding

Wij kunnen u helpen en begeleiden bij het aan- of IMG_0822verkopen van een pony of paard. Regelmatig hebben wij zelf sportpony's en paarden staan voor de verkoop.

 

Beleren en corrigeren

BelerenJaarlijks beleren wij diverse pony's en paarden. Dit doen wij door middel van elke dag een stapje meer waardoor het beleren in alle rust en met vertrouwen gebeurd.

We beginnen met een hoofdstel en het leren van longeren. Daarna krijgt het paard een singeltje om en vervolgens het zadel. Als het paard rustig kan rondgaan met het zadel, is het tijd voor de volgende fase: longeren met dubbele lijnen. Door het paard op deze wijze te longeren, kun je hem vanaf de grond leren sturen, stoppen en recht richten. Hierdoor leert een paard om in balans naar de commando's stap, draf en galop en stilstaan te luisteren en leert het gehoorzamen.

Vervolgens leren we het paard wennen aan de ruiter.

Omdat wij op basis van vertrouwen voortborduren is het meestal heel makkelijk voor de volgende ruiter om verder te gaan!

 
Kosten in overleg

Pensionstalling

De pensionpaarden staan in ruime frisse boxen en kunnen een groot gedeelte van het jaar in een ruime weide grazen.x. Er zijn paddock waar ze in de winter dagelijks naar buiten kunnen.

Faciliteiten op ons bedrijf: drie binnenbakken 20x40 m (waarvan een 20 x 80 m kan worden gemaakt), ruime buitenbak (45 x40 m, 's avonds verlichting mogelijk), longeercirkel, stapmolen,  spoelplaats, ruime frisse boxen, springmaterialen, ruime parkeerplaats (waar kosteloos uw trailer kan staan), rijvereniging/ponyclub, gediplomeerde intructie die allemaal op m/z niveau rijden of gereden hebben, te huur zadelkasten, ruitersportwinkel, centrale planning voor ontwormen en inenten, erkende hoefsmid die elke 4 weken komt, regelmatig activiteiten zoals (onderlinge) wedstrijden, oefenparcoursen et cetera en een gezellige kantine.

 

IMG_0637

grote-hal-web

 

 

 

Shetlander vanaf € 75,- per maand

Ruiterfitness

U kunt bij ons ook ruiterfitness volgen. Dit zorgt voor een beter balans en evenwicht op je paard of pony. Het wordt verzorgt door het Adelinde Training Center. De fitness gaat van start in oktober. Er zullen meerdere Eco coaches het programma verzorgen.

ruiterfitness

Kosten n.b.

Eco-coachen, a way of life!

Eco-coachen is duurzaam, een kruisbestuiving van sporten, waarbij doelen van de sporter en het team centraal staan. De trainingen integreren mentale en fysieke vaardigheden in de praktijk tot een hoog niveau. Variatie is het sleutelwoord. Coaches uit de wereld van handbal, boksen, judo, turnen,Tai chi en sportpsychologie bundelen hun krachten in de Epke Zonderland turnhal van het Cios Heerenveen. Eco-coachen maakt de sporter weerbaar, wendbaar, sneller, winnend en wij-gericht.

Het team begeleidt onder andere de voetballers van sc Heerenveen, skûtsjesilers, de Jong Oranje shorttrack selectie en ruiters van Olympisch en Nationaal niveau. CIOS Heerenveen leidt via de “Masterclass Eco-coach” trainers en coaches uit verschillende disciplines op.

Meer informatie over Eco Coach kan je vinden op de website www.eco-coach.nl.

 

 

De kinderfeestjes worden gehouden op zaterdagmorgen. De feestjes beginnen meestal 10:15 uur. Soms worden hier de cadeautjes uitgepakt, soms thuis. Vervolgens gaan de kinderen ponyrijden (bij 8 kinderen 4 pony’s). Dit gebeurt onder begeleiding van een gediplomeerde instructrice. Na het ponyrijden krijgen de kinderen drinken met patat. Meestal duren de feestjes tot 12:00-12:30 uur.

 

€ 10,- per persoon (min. 6 kinderen)

 

Ponykamp

ponykamp1In de  zomervakanties organiseren wij super gezellige,  leerzame en onwijs leuke ponykampen. We gaan natuurlijk veel ponyrijden maar daarnaast word vele leuke activiteiten georganiseerd zoals, fitness, zwemmen, bootje varen, spelletjes, pony's verzorgen en relaxen want het is natuurlijk vakantie! Nieuwsgierig geworden naar wat we dit jaar allemaal gaan doen tijdens de ponykampen? Schrijf je in en maak zelf een van onze te vet gave ponykampen mee!

 

 

  €215,- per persoon

 

 

Evenementen

Regelmatig worden er bij Manege de Hjouwer evenementen gehouden zoals wedstrijden dressuur, springen, mennen, maar ook FNRS-proeven, wedstrijden dogfrisbee en kleindierenshows.

Houdt onze agenda in de gaten voor een evenement!

Verhuur vergaderruimte

vergaderzaal1vergaderzaal2Boven de kantine is een grote vergaderruimte waar men vergaderingen en workshops kan organiseren. Informeer naar aantrekkelijke prijzen en mogelijkheden.

Kosten in overleg

 

Zaal- en/of bakverhuur

Wij bieden u de mogelijkheid om op de manege feesten, workshops en evenementen te organiseren voor een aantrekkelijke prijs.

Zaal en bakverhuur

Kosten in overleg